شیعه آنلاین

زیــــــــــــــباترین نام جهان علـــــــــــــــــــــی

شیعه آنلاین

زیــــــــــــــباترین نام جهان علـــــــــــــــــــــی

۱۳ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است


ذوالفقار نام شمشیر معروف على (علیه السلام ) است در اینکه آن چرا ذوالفقار (صاحب دو سر، یا صاحب حفره و خالها) و از کجا بدست آمده مطالب مختلفى نقل شده است (0) یکى از اقوال آن است که این شمشیر در جنگ بدر از ناحیه دشمن به دست على (علیه السلام ) رسید.
ماجراى آن چنین است نبیه و منبه پسران حجاج سهمى از مشرکان سبک سروبى تربیت قریش بودند و همواره پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله و سلم را مى آزردند و با گفتار ناپسند خود آن حضرت را سرزنش مى کردند این دو با پسر منبه که عاص نام داشت در سال دوم هجرت در جنگ بدر شرکت کرد و سرانجام نیز با تیغ بران آن حضرت کشته شدند. ذوالفقار که شمشیرى داراى دو سر از فولاد، نابود در دست عاص بن منبه بود که پس ‍ از کشته شدن او، آن شمشیر به دست على (علیه السلام ) افتاد و على (علیه السلام ) آن را نزد پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم آورد و پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم آن را به على (علیه السلام ) بخشید(1)  

 0: در این باره به مجمع البحرین واژه فقر مراجعه شود. 

 1: کامل ابن اثیر ج ۲ ص
  • امید محمودی

روزى امیرالمؤ منین (علیه السلام ) از کنار عده اى که نشسته بودند عبور مى کرد، و دید آنها لباسهاى سفید و گران قیمت پوشیده و (نشانه تکبر در آنها مشهود است ) رنگ صورتشان برافروخته است و خنده آنها بلند و زیاد است و با انگشت خود هر کس را که از کنارشان رد مى شود مسخره مى کنند. سپس به عده دیگر رسید که لاغر اندام و رنگ آنها زرد و در هنگام سخن گفتن متواضع بودند. آن حضرت در حالى که تعجب کرده بود خدمت رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم رسید و عرض کرد یا رسول الله دو گروه متفاوت را دیدم و هر دو گروه خود را مؤ من مى دانستند؟ صفت مؤ من چیست ؟ پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم سکوتى کرد و در پاسخ حضرت على (علیه السلام ) فرمود یا على مؤ من بیست خصوصیت دارد که اگر یکى از آنها در او نباشد ایمانش کامل نیست :
1- به نماز (جماعت ) حاضر مى شود 2- زکات را در وقت خود مى پردازد.3- به مستمندان رسیدگى مى کند. 4- یتیم را نوازش مى کند 5- لباسهاى پاک و پاکیزه مى پوشند. 6- کمر به عبادت حق بسته اند. 7- راست مى گوید 8- به وعده خود وفا مى کند. 9- در امانت خیانت نمى کند. 10- زاهد شب و شیر روز هستند. 11- در روز روزه دار و در شب بیدار و عابد هستند. 12- همسایه را آزار نمى دهد. 13- متواضعانه راه مى روند 14- تشییع جنازه مى کند و...(0)

  • امید محمودی

مطالعه انحرافات و کجروی های اجتماعی و به اصطلاح، آسیب شناسی اجتماعی (Social Pathology) عبارت است از مطالعه و شناخت ریشه بی نظمی های اجتماعی. در واقع، آسیب شناسی اجتماعی مطالعه و ریشه یابی بی نظمی ها، ناهنجاری ها و آسیب هایی نظیر بیکاری، اعتیاد، فقر، خودکشی، طلاق و...، همراه با علل و شیوه های پیش گیری و درمان آن ها و نیز مطالعه شرایط بیمارگونه و نابسامانی اجتماعی است.(1) به عبارت دیگر، مطالعه خاستگاه اختلال ها، بی نظمی ها و نابسامانی های اجتماعی، آسیب شناسی اجتماعی است؛ زیرا اگر در جامعه ای هنجارها مراعات نشود، کجروی پدید می آید و رفتارها آسیب می بیند. یعنی، آسیب زمانی پدید می آید که از هنجارهای مقبول اجتماعی تخلفی صورت پذیرد. عدم پای بندی به هنجارهای اجتماعی موجب پیدایش آسیب اجتماعی است.



  • امید محمودی

ایلنا: رئیس پلیس فتا غرب استان تهران، در مورد سواستفاده از اطلاعات شخصی کاربران توسط هکرها در نرم‌افزار پیام‌رسان تلگرام هشدار داد.

به گزارش ایلنا، سرهنگ اصغر باقریان گفت: متأسفانه این روزها آمار سرقت اطلاعات شخصی کاربران توسط هکرها افزایش پیدا کرده است، به گونه ای که این هکرها با ایجاد پیام های جعلی در نرم افزار تلگرام و ارسال آن به حساب کاربری افراد، از اطلاعات شخصی افراد سو استفاده می کنند.

رئیس پلیس فتا غرب استان تهران افزود: هکرها با وارد کردن شماره تلفن قربانی در سایت یا اپلیکلیشن تلگرام، خود را به ‌عنوان کاربری جدید با شماره وی به سایت معرفی می کنند که در این صورت کد تأییدی از طرف تلگرام و از طریق پیامک یا پیام در داخل اپلیکیشن تلگرام برای کاربر ارسال می‌شود.

وی گفت: پس از ارسال کد تایید، هکر ها پیامی جعلی از سوی تلگرام را برای کاربر ارسال کرده و کد تاییدی را که نباید توسط کاربر افشا شود، از وی اخذ کرده و با داشتن این کد به اطلاعات شخصی فرد دسترسی پیدا می کنند.

باقریان ادامه داد: با دسترسی به اطلاعات شخصی قربانی، بزهکاران با تهدید به انتشار این اطلاعات شروع به اخاذی از آنها می کنند.

وی در پایان با توصیه به کاربران تلگرام گفت: با هوشیاری در استفاده از شبکه های اجتماعی، به هیچ عنوان کد ورودی تلگرام خود را به مرجع درخواست کننده  ارسال نکرده و خود در معرض گرفتار شدن به دام اینگونه شیادان قرار ندهند و در صورت مواجهه با چنین مواردی مراتب را سریعاً از طریق وب سایت www.cyberpolice.ir به پلیس اطلاع دهند.

  • امید محمودی

 برادر شریفی: شب عملیات هویزه حسین علم الهدی درخواست آب نمود که

 بتواندغسل شهادت کند،امّا آب به اندازه ی کافی نداشتیم.گفت: «به اندازه ی

شستن سرم آب داشته باشید، کافیاست».

124rl

گفتم: «فردا عملیات است و در گرد و غبار فردا، دوباره سرت کثیف میشود».

گفت: «به هر حال می‌خواهم سرم را بشویم.»

گفتم: «مگر می‌خواهی به تهرانبروی؟».گفت: «نه، فردا می‌خواهم به ملاقات خدا بروم.»

  • امید محمودی

سردار شهید «حاج حسین بصیر»، از اولین بسیجیان استان مازندرانبود که در شکستن محاصره ی آبادان شرکت داشت. او فرمانده ی محور بود و از جبهه یذوالفقاریّه تا ماهشهر را پوشش می‌داد. بارها در جبهه‌های مختلف، زخمی یا شیمیاییشد و در راه پیشبرد اهداف دفاع مقدّس سر از پا نمی‌شناخت.

 

در شب عملیات کربلای10، بر فراز ارتفاعات ماووت به او گفتم: «حاجی! امشب آتش دشمن خیلی سنگین است، شماهم چند روز است که خواب به چشمت نرفته، بمان و قدری استراحت کن.» گفت: «آقای مرتضی! من فرمانده ی این محورم و باید در کنار بسیجیانم باشم تا آن ها دل گرم کار باشند ومشکلی پیش نیاید.» بعد با اصرار از من خواست که اجازه دهم همراه نیروهایش بر قلّهبماند. و آن گاه که رضایتم را بر ماندن جلب کرد، با چهره‌ای شکفته چون گل گفت: «اگرخدا بخواهد، دیگر ما رفتنی هستیم!» آری، «حاجی» چون رودی ناآرام، در ادامه ی همینعملیّات و به تکاپوی اتّصال به دریای قرب الهی، سرانجام در آغوش گرم «شهادت» آرامگرفت.

  • امید محمودی

الهی ...

مرا ببخش که از روزی تو طناول می کنم در معاصی صرفشان می کنم .


مرا ببخش که همیشه و همیشه چشمم به سوی توست اما قلبم به بی راهه می رود .


مرا ببخش که جوانی ام را در راه تو انفاق نکرده ام .


+ یا الله ، دوستت دارم ...


از تو می خواهم هدایتم کنی ، از تو می خواهم دل و دیدگانم را به نور قرآن روشن سازی و مرا از کثیفی ها و پلیدی های این دنیای پر فریب دور سازی .


برگرفته شده از
  • امید محمودی



این نوشتار، باوجود فروتنی بسیاری که با خود همراه دارد، از منظرگاه دیگری بسیار جسور به نظر می‌رسد؛ چه آنکه مدعی است تفکر و رویکرد فلسفی "یگانه راه رهایی" از وضعیت کنونی تاریخی ما است. ادعایی که در وهله‌ی اول بس جاه‌طلبانه به نظر می‌رسد؛ اما، در مقام نقد این نظر که رویکرد فلسفی یگانه راه رهایی ما آدمیان، به طور عام و ما ایرانیان، به طور خاص است، پرسشی به‌جا و در خور به‌میان می‌آید؛ پرسشی که سعی دارد تا چیستی این رویکرد را فهم کند. به راستی رویکرد فلسفی چیست؟ این رویکرد چه ویژگی‌ها و شاخصه‌هایی دارد که جمعی را به چنین ادعای سترگی می‌کشاند؟ این نوشتار کوتاه بر آن است تا پرسشی این‌چنین را مورد بررسی جدی‌تر قرار دهد؛ و البته، ادعای بررسی جدی‌تر این پرسش‌ به معنای مهیاکردن پاسخی کامل و متقن به آن نیست.

رویکرد فلسفی که تلاشی صرفا و صرفا عقلی برای فهم آدمی، جهان و خداوند است، اولین بار در میان یونانیان متولد شد، مردمانی که خوشبختی و شادمانی را نتیجه‌ی خرد می‌پنداشتند، در تمدن آنان فلسفه مجال یافت تا نفس بکشد. در ادامه قصد داریم شاخصه‌ها و ویژگی‌های این رویکرد را بررسی کنیم و ببینیم این شیوه از تفکر که پیرمردی حدودا3000ساله است، می‌تواند برای فهم پرسش‌هایی که از این‌جا و اکنون آدمی مطرح می‌شوند، مفید باشد.

  • امید محمودی

فضای مجازی و خطرات واقعی

در شرایط کنونی حدود 80 درصد پرسه زدن های اینترنتی جوانان و نوجوانان در دنیا و از جمله ایران، در سایت های ضد اخلاقی صورت می گیرد. 

چندی پیش که مشغول سیر و سیاحت مجازی در اقیانوس بی‌انتهای اینترنت بودم به آمار جالب توجه و البته تکان دهنده‌ای که یکی از سایت‌های خبری و تحلیلی در مورد مسئله اینترنت گردآوردی کرده بود، بر خوردم:

«در شرایط کنونی حدود 80 درصد پرسه زدن های اینترنتی جوانان و نوجوانان در دنیا و از جمله ایران، در سایت های ضد اخلاقی صورت می گیرد.»

خبر تا حد زیادی شوک آور بود، بویژه آن که در آن به طور خاص به ایران هم اشاره شده بود. مواجهه با چنین خبری تا حدی مؤید گفته مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور است که اخیرا طی گفت و گویی اعلام کرده بود که آسیب های ناشی از اعتیاد به اینترنت در میان نسل جوان کشور روز به روز ابعاد وسیع‌تری به خود می گیرد.

این را هم بد نیست بدانید و بدانیم که به اعتقاد کارشناسان و پژوهشگران، انزوا طلبی، دوری از گروه دوستان و فامیل، خودکشی اینترنتی، سرقت اینترتی، گرایش به سمت فضای تخیلی به صورت افراطی و فاصله گرفتن از واقعیت های جامعه و عدم سازگاری به آنها، پرسه زدن در سایت های بشدت غیر اخلاقی و ضد ارزشی و بویژه به چالش کشیدن هویت جوانان و نوجوانان در ابعاد جنسی، فکری، اخلاقی و دینی از جمله مهمترین آسیب های پدیده اعتیاد به اینترنت است که امروز دیگر آن را بیشتر به عنوان اعتیاد مدرن می شناسند.

این مقوله، نخستین بار توسط فردی به نام یانگ در سال 1996 میلادی مطرح می شود. بنا بر تعاریف موجود از این پدیده، استفاده خارج از حد متعارف از اینترنت موجب ایجاد وابستگی شدید روانی و فکری شده و بتدریج کاربر عادت می کند که به یک فضای غیر واقعی پناه برده و زندگی کند.

البته این اعتیاد خود مقدمه آسیب های روانی چون افسردگی، انزوا، افت تحصیلی و مشکلات شغلی و معیشتی و غیره می شود که خود زنگ خطر را برای همگان به صدا در می آورد.

نکته مهم دیگری که به هیچ وجه نباید از آن غفلت کرد بحث ترویج فرقه های به ظاهر معنوی و نجات بخش و در واقع دروغین در فضای مجازی اینترنت است که به خصوص در دو سه سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.

با وجود همه این آسیب ها و چالش هایی که به برخی از مهمترین آنها در حوزه اینترنت اشاره شد این سوال مطرح است که آیا دولت باید به فکر توسعه فضای اینترنت در ایران باشد یا خیر؟!

پاسخ به این سوال تا حدودی روشن است؛ چه آنکه امروزه اینترنت به عنوان بزرگترین سامانه‌ای که تا کنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شده است، از جمله مهمترین رسانه های فراگیر و در دسترس دنیای کنونی محسوب می شود که چشم پوشی از قدرت و تاثیرگذاری آن، توسعه یک کشور را ناممکن می کند.

با این توضیح، جای طرح این سوال کلیدی می ماند که برای رفع و یا کاهش اثرات نامطلوب اینترنت زدگی در نسل جوان چه باید کرد و چه می توان کرد؟! پاسخ این سوال البته در این مجال دشوار است؛ با این همه به اعتقاد نگارنده کلید حل معما را باید در دو نهاد دولت و خانواده جستجو کرد

  • امید محمودی

نام انشتین در جهان به مثابه ی هوش فراوان و استعداد و نبوغ است. درست است که همه ی ما فیزیکدان نیستیم اما می توانیم از شیوه ی زندگی اش برای رسیدن به موفقیت درس های بسیاری بگیریم.

از مواجهه با ترس ها نترس!

او حتی در نوجوانی از به چالش کشیدن نظرات و عقاید اطرافیانش ابایی نداشت. از روش تدریس رایج در مدارس آن زمان راضی نبود. او در یادگیری به تفکر انتقادی در برابر حفظ بی چون و چرای مطالب کتاب ها معتقد بود. اگر قرار بود هر بار که کسی کارهایش را به باد انتقاد می گرفت عقب نشینی کند و دست از تلاش بکشد هیچ وقت به موفقیت نمی رسید. برخی از نظریه های او به سرعت و سهولت در مجامع علمی پذیرفته نشد اما او از پا ننشست، ادامه داد و سرانجام توانست نگاه بشریت را به جهان هستی دگرش بخشد.

زیاد جدی نگیر!

 زمانی که انشتین در آمریکا به شهرت رسید اغلب مردم او را در خیابان می شناختند و درباره ی نظریه هایش او را سؤال پیچ می کردند. ولی او با لطافت طبع خاص خودش می خندید و می گفت همه من را با پروفسور انشتین اشتباه می گیرند. با توجه به نوع کاری که انجام می داد(فعالیت عمیق فکری) هیچ کس انتظار شخصیتی شوخ در کسی که با نظریاتش جهان را به لرزه درآورد ندارد. اما تلاش برای نیل به پیروزی کاری نیست که جدیتی همیشگی بطلبد. اندکی شوخ طبعی و شادی در دراز مدت ضامن سلامتی است. اگر انشتین در تمام مدت کار و فعالیتش جدی و عبوس بود، با کاری که او انجام می داد و مباحث عمیقی که درگیرش شده بود  مطمئناً به عرصه جنون می رسید.

گاهی فقط تظاهر کن که مشغول فعالیتی!

مانند بقیه افراد انشتین هم گاهی حس و حوصله کار نداشت او هم به مرخصی می رفت. اما موفقیت و حجم عظیم یافته های او نشان می دهد که علی رغم آن که گاهی از کار دست می کشید اما هیچ گاه مسیرش را گم نکرد و دست از تلاش نکشید. او به خوبی می دانست که احساسات و عواطف تکیه گاهی مطمئن برای اهداف و آرزوهای بزرگ هستند.

انتقاد پذیر باش!

مثل همه ی بزرگان می دانست که ممکن نیست همه با عقاید و نظراتش موافق باشند و البته لزومی بر جلب موافقتشان نمی دید. اما این بازخوردها را چالش هایی در ادامه ی راهش می انگاشت و سعی می کرد سخت‌تر کار کند تا به آن ها ثابت شود که اشتباه می کنند و او درست می گوید.  تلاش برای جلب رضایت و اعتماد منتقدین تنها اتلاف وقت وانرژی است که می توانی از آن برای پیشبرد کارت فارغ از نظرات و عقاید دیگران استفاده کنی.

  • امید محمودی